HTML

Energiahatékony Wekerle

Wekerletelep lakosságának energiahatékonysági igényeit összeegyeztetése a műemléki jelentőségű területtel szemben támasztott elvárásokkal

Friss topikok

Civil javaslatok Wekerletelep szabályozásához

2012.01.24. 14:36 [dániel]

Wekerletelep speciális szabályozási tervének módosításához kidolgozott szakmai javaslatokat adott át ma az Energiahatékony Wekerle projektcsapata Kispest főépítészének.

j.jpgWekerletelep 2011 szeptemberében vált véglegesen műemléki jelentőségű területté. A jogszabályok szerint ezért felül kell vizsgálni a terület szabályozási tervét. Ezzel összefüggésben műemléki és energetikai szakemberek, valamint a lakosság bevonásával civil projekt indult, hogy olyan műszaki megoldásokat találjanak, amelyek összehangolják az érték- és környezetvédelmi szempontokat. A Wekerlei Társaskör Egyesület (WTE) Építész klubja és Zöld Hajtás klubja által kezdeményezett Energiahatékony Wekerle elnevezésű projekt javaslatai kitérnek többek között a nyílászárók elhelyezésére, a homlokzat hőszigetelésére, a tetőtér beépítésére, az épületgépészeti
berendezésekre és a megújuló energiaforrások alkalmazására is.

A távol levő WTE-elnök, Nagy Tamás gondolatait Somlói Judit, a civil szervezet alelnöke olvasta fel, majd Van der Lek Dániel projektvezető adta át a javaslatokat Kispest főépítészének. Gyulai István elmondta, az önkormányzat figyelembe veszi a dokumentumot, amely alapja lesz a szabályozásnak. Hozzátette, az eddigi együtt-gondolkodás után most az együttes cselekvésnek jött el az ideje; az önkormányzat számít a két szakmai klub, az építéshatóság és a tervtanács további közös munkájára, amelynek eredményeként várhatóan decemberben a képviselő-testület jóváhagyhatja Wekerletelep Speciális Szabályozási Tervét.

( www.kispest.hu - 2012.01.24.)

Szólj hozzá!

Címkék: szabályozás javaslat átadás ünnepélyes energiahatékony Civil Wekerletelep WTE Wekerle

A bejegyzés trackback címe:

https://energiahatekonywekerle.blog.hu/api/trackback/id/tr603744064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása