HTML

Energiahatékony Wekerle

Wekerletelep lakosságának energiahatékonysági igényeit összeegyeztetése a műemléki jelentőségű területtel szemben támasztott elvárásokkal

Friss topikok

Kipipálták Magyarország szellemi, környezeti és építészeti örökségét

2012.10.19. 16:42 [dániel]

A Wekerletelep érték - a nemrég megnyert műemléki státusz ennek tanúja. A lakosság számos módon azon dolgozik, hogy a Wekerletelep érték maradjon: még mintapélda is lehet a közösségi és környezet-tudatos aktivitásnak, az állampolgári tudatnak. Nem csak nemzeti, de európai szintén is figyelemre méltó építészeti és várostervezési kísérlet.

A Wekerlét őrizni kell, és közben a XXI-század kihívásainak megfelelően óvatosan korszerűsíteni.

A Wekerletelep nem mindenkinek érték - a helyi civilek hiába készítettek egy Energiahatékony Wekerle című szakértői javaslatot az építési szabályzat módosítására, de ígéretei ellenére a kispesti önkormányzati hivatal gyakorlatilag figyelmen kívül hagyta a lakosság igényei alapján, szakértők bevonásával készített javaslatot.  Ehelyett a hivatal egy szegényes javaslattal állt elő, meg ígéretekkel: "Jövőre - beállítjuk a költségvetésbe - türelem ... ".

Szeretnénk fejleszteni a Wekerletelepet, de átgondolt keretek között. Sajnálattal tapasztaljuk, hogy a hivatal nem képes ezt a fejlődést megfelelően szabályozni.

EHWvége.PNG

Szólj hozzá!

Címkék: javaslat Civil Wekerletelep Hivatal Kispesti Önormányzati

A bejegyzés trackback címe:

https://energiahatekonywekerle.blog.hu/api/trackback/id/tr714858245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása