HTML

Energiahatékony Wekerle

Wekerletelep lakosságának energiahatékonysági igényeit összeegyeztetése a műemléki jelentőségű területtel szemben támasztott elvárásokkal

Friss topikok

JAVASLAT A SZABÁLYOZÁS MÓDOSÍTÁSÁHOZ

2012.03.04. 23:56 [dániel]

TÁRSADALMI RÉSZVÉTELLEL KIDOLGOZOTT

ENERGIAHATÉKONYSÁGI SZAKMAI JAVASLAT

A WEKERLETELEP SPECIÁLIS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSÁHOZ

Összefoglalva

Külső nyílászárók: Az eredeti ablakok korszerűsítését, javíthatatlan vagy cserélt szerkezet esetén az eredeti alapján való utángyártását javasoljuk. Bizonyos feltételek mellett europrofilos faablak is legyen engedélyezhető.

Homlokzat (hőszigetelése): Bizonyos feltételek mellett külső homlokzati hőszigetelést javaslunk, max. 6 cm vastagságban. Többletfeltételek betartása mellett max.10 cm vastag hőszigetelés legyen engedélyezhető. A konkrét szabályozást típusépületenként kell meghatározni.

Hőszigetelés a tetőben: A tetőidomok eredeti síkjainak megtartását javasoljuk, ezért a hőszigetelés vastagságának növelését a belső tér felé tartjuk elsődlegesen engedélyezhetőnek.

Gépészeti berendezések: Az olyan korszerű berendezések használatát javaslunk, amelyek nem jelennek meg épületen kívül, illetve nem befolyásolják jelentősen az épületek homlokzatát, tömegét. Épületen kívüli gépészeti berendezések csak a melléképületen, vagy annak helyén legyen elhelyezhetőek.

A teljes javaslat itt található

Szólj hozzá!

Címkék: zöld szabályozás javaslat hajtás energiahatékony wekerletelep építészklub

A bejegyzés trackback címe:

https://energiahatekonywekerle.blog.hu/api/trackback/id/tr514289303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása