HTML

Energiahatékony Wekerle

Wekerletelep lakosságának energiahatékonysági igényeit összeegyeztetése a műemléki jelentőségű területtel szemben támasztott elvárásokkal

Friss topikok

Lakossági észrevételek tehetők Wekerletelep szabályozási tervéhez

2013.01.21. 14:20 [dániel]

Nem tudjuk, mi történt karácsony körül a Városházán, de a 2013. január elején Kispest Önkormányzata által közé jogszabály-tervezet mégis tartalmazza az Energiahatékony Wekerle munkacsoport által javasolt módosításokat. Nagy reménnyel nézzünk a képviselőtestület jóváhagyó határozata elé.

Január 25-ig lehet még észrevételeket fűzni a tervezethez.

Frissítés:

Közben összehasonlítottam a tervezetet a mi javaslatunkkal és kiderült, hogy az utóbbiból csak a felét vette át a Főépítész. Indoklást nem kaptunk. Egyeztetés nem volt. Észrevételeimet elküldtem a főépítészi irodának. A korrekt, de kevés jót ígérő válasz így szólt:

"A tárgyi rendelet-tervezetre vonatkozó  elektronikus úton köszönettel megkaptuk.
Tájékoztatjuk, hogy az eljárás ezen szakaszában az Ön által javasolt nagy mértékű módosításra már nincs lehetőség. A legközelebbi módosítás alkalmával - a szakmai szempontok figyelembevétele mellett - a javaslatokat beépítjük a rendeletbe."

_____________________________________________________-

Az önkormányzat honlapján közé tett felhívás így szólt:

Tisztelt Lakosok!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Wekerletelepre (Bp., XIX. ker. Ady Endre út-Határ út-Nagykőrösi út-Bercsényi és Rákóczi utca közötti telkek farmezsgyéje által határolt terület) vonatkozó Speciális Szabályozási Terv rendeletének módosítása elfogadás előtt áll. A közigazgatási, az érintett települési önkormányzati és az érdek-képviseleti szervek véleményei beérkeztek és a véleményezési eljárás valamennyi érdekeltjével egyeztető tárgyalást folytattunk le.

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 9. § (6) bekezdése szerint kérjük, hogy a jóváhagyandó rendelet-tervezettel kapcsolatos észrevételeiket jelezni szíveskedjenek.

A felhívás mellékleteként meg tudják tekinteni a Speciális Szabályozási Terv rendelettervezetét (pdf) és az egyeztető tárgyalás jegyzőkönyvét (pdf). Észrevételeiket 2013. január 25-ig az alábbi elérhetőségek valamelyikén tudják jelezni:

Telefonszám: 3474-533, 3474-934
E-mail: ferenczi@hivatal.kispest.hu, vagy szotsbarbara@hivatal.kispest.hu 
Postacím: 1195 Budapest, Városház tér 18-20.

Kispest Polgármesteri Hivatal főépítésze

forrás: http://www.uj.kispest.hu/index.php/felhivasok/1888-eszrevetelek-wekerletelep-szabalyozasi-tervehez

Szólj hozzá!

Címkék: önkormányzat szabályozás felhívás wekerletelep

A bejegyzés trackback címe:

https://energiahatekonywekerle.blog.hu/api/trackback/id/tr435030881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása